2010/11/03

mogyorós zöldségfasírt



hogy miből készül a falafel, fogalmam sincs, de erről az ételről az jutott eszembe. A minap túlméretezett zöldséglevest főztem. Már két napja ettük, a leve jobban fogyott és megmaradt egy csomó zöldség belőle. Mi legyen vele?

Összeturmixolva lefagyasztottam, most pedig zöldségfasírt lesz belőle. A zöldségmasszát összekeverem 1 felvert tojással és prézlivel, hogy formázható halmazállapotú gyurmát kapjak. Darálóban összetörök 2 ek mogyorót és 1 ek tökmagot - ezt is hozzáadom a masszámhoz. Eztán golyókat formázok belőle és mindnek közepébe szúrok egy-egy fogpiszkálót. Forró olaj és vaj keverékén szép színesre sütöm. Mártogatós is jól illik hozzá, mondjuk egy vöröslencse daal (recept hamarosan). Vagy saláta, amivel mi is ettük.