KOPERNIKUSZ - kenyérreceptek-ötletek-sütés-főzés-mit főzzek

Recept gyűjtemény képekkel, főzési tippekkel, főleg pékáruk, kifli-zsemle-kenyér-pogácsa-lepény féleségek. Könnyű receptek, vadhúsok és tészták, levesek és krémek a családunk mindennapjaiból. Mit főzzek ma? Főzz velem!

2013/05/27

kedvenc pékségdolgaim

›
Most, amikor arra várok, hogy megkeljen a zsemletésztám, eszembe jutott, hogy összeteszem egy posztba, amit mindig-mindenkorra ajánlok szíve...
2013/04/15

cukkinikrém

›
mikor lesz már megint olyan, hogy csak úgy főzök-fotózok-posztolok? Várom az idejét. Most még csak elméletben: Az oviból jövet vettem egy ...
2012/06/11

éjjel kelt kenyér - dagasztás nélküli

›
Sütöttem már dagasztás nélkül, de ezt is posztolom, mert kicsit mindig más, nem lehet ezzel eleget kísérletezni. Egyszerűségében ugyanoly...

házi ropi vagy grissini

›
a leírt mennyiségből 20 db, kb. 25 cm hosszú és 1,5 cm átmérőjű rudacskák lesznek, plusz egy tenyérnyi focaccia még az ebédhez. Tehát a ropi...
2012/05/07

kövön sült pizza

›
először a világbajnok napraforgó pizzát akartam ebédre megsütni, végül egy diétásabb változat mellett döntöttem. A napraforgónál ugyanis al...
2012/04/20

török zsemle bárányhússal töltve

›
A töltelékhez a kulcs igazi bárányhusi. Ezt most magunk is daráltuk, és csak kicsinyt kell ízesíteni. Rozmaring, babérlevél, só, bors, ol...
2012/04/13

graepfruit saláta

›
Már többször is zengtem ódákat a sütőzacskó és a kacsacomb találkozásáról - most egy rendhagyó köretet próbáltam ki hozzá. A kacsahús omlósa...

sokcsokis keksz

›
Régóta keresgélek és megérte, mert megtaláltam. Nálunk a puha keksznek nagyobb a keletje, mint a keménynek - a mézeseket is mindig meg ke...
2012/04/03

habcsókos-csokis kalács

›
Szép Húsvétot és élménydús családlátogatást kívánok az Olvasónak! A főzés-sütésben számomra a legnehezebb az időbeli tervezés. Hogy...
2012/03/31

pettyes folyami pisztráng

›
Karácsonykor ő volt a főétel, de kevésbé ünnepi alkalmakat is nagyszerűen feldobhat ez a halétel. Mutatós darab. Érdemes jó minőségű hala...
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése

én készítem

Saját fotó
hajni
Veresegyház, Pest, Hungary
A konyha egy izgalmas hely. Pont. Csak nézni is jó a szép eszközöket, kóstolni minden szörnyű fűszert... Szakácskönyvet/blogot olvasni, mint egy regényt?! HMMM! Alkotok a családnak, néha meg nagyon unom és csak úgy rutinból főzök. :) Folyamatosan tanulok a gasztroblogos társaktól. És ez jó. Így, egyszerűen.
Teljes profil megtekintése
Üzemeltető: Blogger.