2012/06/11

éjjel kelt kenyér - dagasztás nélküli


Sütöttem már dagasztás nélkül, de ezt is posztolom, mert kicsit mindig más, nem lehet ezzel eleget kísérletezni. Egyszerűségében ugyanolyan, mint az előző kettő...


3 bögre (2,5dl) kenyérliszt
1,5 bögre melegvíz
1,5 tk só
fél tk porélesztő

összekutyulom és a lágy tésztát egy éjszakán át a konyhapulton hagyom. Reggelre  kvázi hólyagos kovász lesz belőle, de ne add fel, jól lisztezett felületen felületen hajtogasd meg, 30 percig pihenjen így. Ezalatt a legforróbbra melegítsd a sütőt, benne a fedeles jénaival, sütőpapírral benne.

Ha elég forró, beleteszem a kenyértésztát, ami még mindig lágy, kicsit ragad a kezemhez, de ettől csak rusztikus lesz a teteje.. 35 perc lefedve és 15 fedő nélkül, kopogósra sütve az igazi.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...