Recept gyűjtemény képekkel, főzési tippekkel, főleg pékáruk, kifli-zsemle-kenyér-pogácsa-lepény féleségek. Könnyű receptek, vadhúsok és tészták, levesek és krémek a családunk mindennapjaiból. Mit főzzek ma? Főzz velem!
2010/05/19
padlizsános pesztós farfelle
Címkék:
citrom,
hús nélkül,
köret,
padlizsán,
szőlőmagolaj,
tésztaétel
egy darab közepes padlizsánt felkarikáztam, szőlőmagolajjal meglocsoltam, sóztam, borsoztam és magas hőfokon átsütöttem, míg barnásan márványos nem lett. Ezalatt kifőtt a tésztám, a két marék farfelle és serpenyőben átforgattam a pesztón. Anyukám tett el fűszerbefőttnek citromot - olajban, jól fűszerezve babérlevéllel, borssal, hagymával. Ebből vettem ki egy gerizdet, a belsejét kikapartam, az kuka, a héját pedig apró szálkákra szeleteltem. Ez is ment a pesztós tésztához. A padlizsánt, miután kihűlt és finom kis chipsek lettek belőle, felnégyeltem és egy marokkal a tésztájoz kevertem. Remek ebéd egy súlyos bableves mellé.