Recept gyűjtemény képekkel, főzési tippekkel, főleg pékáruk, kifli-zsemle-kenyér-pogácsa-lepény féleségek. Könnyű receptek, vadhúsok és tészták, levesek és krémek a családunk mindennapjaiból. Mit főzzek ma? Főzz velem!
2010/05/26
humusz
Címkék:
csicseriborsó,
krém,
nemzetközi,
szezámolaj
milyen büdös ez a csicseriborsó! Először is 24 órán keresztül áztattam, már egy órája főzöm és a puhától még nagyon messze van. A szaga viszont kemény. Valahol olvastam, hogy inkább 2 napot áztassuk - lehet, hogy igaza volt a szerzőnek. Humusz lesz belőle, kis olajjal, fokhagymával, sóval, szezámmaggal pürésítve, ha egyszer végre megfő. Épp a múlt héten kevertem össze a pirított magjaimat, tökmag, napraforgó, szezám (a kenyérsütésekhez), úgyhogy most ebből az egyvelegből teszek bele. Mindegyik gazdag olajokban, nagy bajom nem lehet belőle.