2012/01/31

fahéjas kalácsgolyók





Gömbös süti, ahogy a kisfiam hívta. Olyan, mint a Ferdinánd kalács és mikrózva harmadnap is puha-finom. (ma a fagyasztóból vettem elő és vanília sodóval a tetején fogjuk ebédre megenni.)
Az ihletet ezúttal sajtkukac adta a majomkenyerével. Remek kis recept, köszönet érte! Nem egy diétás darab, de ez előfordul a legjobb kajákkal is...

hozzávalók:
500 g búzaliszt
1¼ bögre tej
1 zacskó porélesztő (7g)
1 tk só
5 ek cukor
5 ek olvasztott vaj
1 tojás

ezekből szép tésztát dagasztatok a gépemmel és megkelesztem. Ezután diónyi golyókra formálom őket és a következő keverékben megforgatom. Először olvasztott vajban, utána egy fahéjas-cukros keverékben.


a fahéjas-cukros mázhoz
110 g vaj
2 tk fahéj
1¼ bögre barnacukor

Sütőpapírral bélelt tepsiformába egyenként szépen belerakosgatom, egymásra is mehet, ahogy kijön a lépés, mégegyszer kelesztem és megsütöm. 180 fokon 40 perc.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...