2012/01/31

répás, diós kuszkusz

a lejegyzésekre és főleg a fotózásokra mostanában kevesebb időm maradt, így történhetett, hogy lemaradtatok a szarvas steakemről, amihez kolbászos kuszkuszt kínáltam köretnek. Nos, ebből a kuszkuszból, illetve még az ízesítetlen állapotából maradt mára, amiből most elkészült ez az egészséges kis köret.

fél vöröshagyma
kis olívaolaj
édeskömény mozsárban törve
dió mozsárban törve
meat masala fél kiskanállal
gyömbérpor fél kiskanállal
csíkra reszelt 1 db répa


a hagymát olajon félkészre pirítottam, hozzádobtam az édesköményt a dióval, ezzel is pirult, majd rá a masala, gyömbér. Kicsit később a répa és szinte azonnal hozzá a kész, puha kuszkusz és ezeket jól összeforgatom. A répa oly vékonyka, hogy külön nem is kell párolni, így roppanós, friss íze és állaga lesz. Újramelegítésnél egész kevés víz mehet bele, hogy ne száradjon ki. Isteni!.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...