2012/01/31

tortilla kukoricalisztből


a világ legegyszerűbb uzsonnája, frissen sülve remek. Egy tortilla lepényke, amihez csak só, liszt és víz kell. Ezúttal kukoricalisztet és sima búzát kevertem, kis só még és víz hozzáadásával  félkemény tésztakupacot gyúrtam pár perc alatt. A vizet folyamatosan adagolom, csorgatom, úgy, hogy először csak egy ujjammal oszlatom a lisztben, hogy ne ragadjon rá mindre. Majd mikor jobb állagú, a tenyeremmel is beszállok a műveletbe.

A tésztát pihentetem fél órát, nagyjából körökre nyújtom vékonyra és olaj nélkül, serpenyőben foltosra, barnásra sütöm mindkét oldalát. A sütés befejeztével vajjal vékonyan átkenem, a felére juhtúrót kenek és aprított salátakeverékkel jól megpakolom. A másik felét ráhajtom, ilyenkor még meleg, szépen hajlik. Ha magokkal i megszórjuk, az jót tesz neki, ilyenkor érdemes a túróra szórni és kicsit belelapogatni, hogy evéskor se hulljék szanaszét.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...