2010/02/18

spenóttal a garnéla

a fagyasztóban helyet kellett csinálnom - két zacskó került elő: egy felaprított spenót és egy kis garnéla. A garnélát megtisztítottam, ez kicsit aprólékos, de mivel nem nagy mennyiség, ezért hamar megvoltam. Volt már Adél barátnőmnél pucolatlan is, akkor kézzel-lábbal ettünk, de ezt is kibírta a barátságunk.... Szóval a garnéla. Nem szabad soká pirítani, mert akkor kemény lesz, a spenótot sem, úgyhogy ez egy gyorsan elkészülő ebéd. A vöröshagymát megpirítom a fűszerekkel jó erősen, majd rádobom a rákot, 2 percig kevergetem, kis vízzel felöntöm és rádobom a spenótleveleket. Ezzel 1-2 percig párolom mindössze, fedő nélkül. A végén kávéskanálnyi dióolajat fröccsentek a tetejére és beleforgatom.  

garnéla
aprított spenót
koriander, rózsabors, hagyma, kurkuma,
meat masala (ez még Indiából van, remélem, nem romlott meg azóta..)
olaj, dióolaj
a mennyiségek ízlés szerint, meg hogy mennyi garnélánk van

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...