2010/07/21

osztrák fokhagymás kifli 02

no, hát akkor közkívánatra álljon itt a kiflim receptje is:
fél kilóhoz való élesztő, kis langyos tej, 1 ek méz

a tésztájához:
25dkg simaliszt
15 dkg teljes búzaliszt
8 dkg teljes rozsliszt
7 dkg teljes búzaliszt
3 ek krumlipehely
1 ek só
0,5 dl olaj

meggyúrom a tésztát, ha felfutott az élesztő és pihentetem 1,5 órán át. Szépen kel. Aztán három buciba veszem, egyenként körlapokat nyújtok és azokat felcikkezem. Ezeket aztán egyesével feltekerem, a széles végétől a csúcsa felé. A tepsin még kel egy kicsit, aztán tojással megkenem és 160 fokon megsütöm.


Ha megsült, kiveszem hűlni, és még megkenem, hogy hűlés közben beigya a tészta:
olívaolaj+víz+zúzott fokhagyma+só keverékével.
Ha lett volna snidlingem, szórok rá.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...