2010/07/31

tésztás padlizsán

ha török étteremben járok, mindig veszek joghurtos padlizsánt. Valahogy közel állunk egymáshoz. Próbálok rájönni, hogy mi a titkuk, de elég nehéz. Számtalan variációt kipróbáltam már itthon, de egyik sem olyan finom, mint a Szerájban. Készült most is egy változat, csillagánizzsal, koriandermaggal, joghurttal, kis fokhagyma, de az arányok nem az igaziak. Egy adagot pirítóssal megettem, de mivel a családot nem tudom rávenni a kóstolásra sem, ezért a másik feléhez ki kellett találnom valamit. Tésztás padlizsán! Ez lett belőle. Pirítottam hagymát, fokhagymát, rádobtam a joghurtos padlizsánt, kicsit összeérleltem, aztán a nyakára a főtt tészta. Így meglágyultak kicsit az ízei és mindjárt el is fogyott.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...