Recept gyűjtemény képekkel, főzési tippekkel, főleg pékáruk, kifli-zsemle-kenyér-pogácsa-lepény féleségek. Könnyű receptek, vadhúsok és tészták, levesek és krémek a családunk mindennapjaiból. Mit főzzek ma? Főzz velem!
2011/05/03
extracsokis brownies
Három menetben készült: Először a csoki, vaj, vörösáfonya, majd a szárazak, a liszt, cukor, sütőpor, majd a tojások. Tényleg olyan lazán, ahogy J.O. leírja a honlapján. A felolvasztást a mikróra bíztam, átkevergettem a vaj-csoki elegyet, aztán már csak lapáttal a többit hozzákevertem. Legvégén beleütöttem a tojásokat, nem is vertem fel előre, hanem csak elkevertem egyneműre a tésztával.
Sűrű csokimassza a vége, amit aztán csak beleöntök a formába és a többit a sütő elvégzni 180 fokon. Minimum 25 perc, érdemes lesni innentől és szurkálni. Akkor jó, ha marad a pálcán egy kevés krém. Ekkor még lágy a belseje. Picit kivétel után is szikkad még.
Mikor kész lett, kicsit hűlni hagytam és rácsra fejjel lefelé kiborítottam, így az alja-teteje tükörsima, a belseje puha és nagyon durván csokis. Diétázóknak ajánlom.
Ez vicc.
Vna benne tehát:
20 dkg 60%-os csoki
25 dkg vaj vagy margarin
egy marék áfonya
36 dkg porcukor (én frissen daráltam)
8 dkg kakaópor, cukrozatlan
6,5 dkg liszt
1 tk sütőpor
4 egész tojás