2011/05/30

igazán zelleres májragu sütőben


Ha máj, akkor majoranna - mondja a szokás. De miért ne lehetne valami ízesebb, erőteljesebb fűszerrel? Jelentem, hogy a zeller és a csirkemáj tökéletes párost alkotnak!

A májat felkockáztam, a hagymát felkarikáztam. Tejfölbe kevertem sót, mustárt, apró zellerleveleket jó sokat, vajat, majorannát, borsot. Egy tűzálló tálban összekevertem kézzel és forró sütőben megsütöttem.
 40 perc alatt.

Mennyiségek:
50 dkg csirkemáj
1 pohár tejföl
7-8 szár zeller levele
1 fej lilahagyma
1 ek mustár
2 ek vaj
fél tk majoranna

Szaftos, májas egytálétel, erős zellerízzel. A kockára vágott máj kiválóan megpuhul a szószban. Köret nélkül egy kenyér azért lecsúszik mellé.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...