De előreszaladtam.
Imádtam én ezt a perecet is, de szeretek kísérletezni, így mikor felkerült egy új, török recept a kedvenc kenyeres blogomra, szinte azonnal nekiláttam.
Többfordulós ez a tészta is, de nem olyan melós, mint amilyennek látszik elsőre.
Kell hozzá:
20 dkg liszt
20 dkg öregtészta
200ml víz
1 dkg élesztő
Ezt összegyúrom és 4 órán kelesztül pihentetem. Majd hozzá:
30 dkg liszt
1,5 tk só
2 dkg vaj
fél-fél dl tej és víz
Összegyúrom, duplájára kelesztem, majd szilikonlapra borítom. 16 egyenlő részre osztom és rudakat sodrok belőlük, 30-35 cm-eseket. Kettesével összesodrom, és karika formára tekerem. (a végét összecsippentem két rudacskának és mint egy csavarhúzót, becsavarom.) Ezeket a karikákat 30 percig pihentetem. Majd megmártom cukros vízben, melasz híján, (1dl víz, 1 ek cukor), megforgatom magban (szezám vagy bármi más) és sütőpapíros tepsiben megint pihentetem. 200 fokon 18 percig sül.