2010/03/01

csicseriborsólisztből

mostanában kevesebb kenyeret eszünk, ezért kifliket készítek és lefagyasztom azokat, hogy mindig frisset együnk. Szobamelegen 2 óra alatt finoman felolvad. A tésztába most csicseriborsóliszt került. Ez nem olcsó, de szép sárgára festi a tészta színét és szellőssé teszi a kiflijeinket. Mindössze 2 evőkanál a tésztában és az ízén is kellemesen érződik a csicseriborsó.

25 dkg búzaliszt
10 dkg gríz (erre már rászoktam a kenyértésztáknál, szerintem jó ötlet)

2 evőkanál csicseriborsóliszt
10 dkg sütnivaló félbarna kenyérliszt (ebben már élesztő is van, lehetne csak ebből is sütni, de én mindig csak kiegészítésképp használom fel)
3 dl meleg (inkább langyos) víz
só, bors, szezámmag
1 zacskó porélesztő (50dkg liszthez való)

a kifliket a szokásos feltekerős mószerrel készítem. A kelesztés 1,5+fél órát (utóbbi már megformázva) vett igénybe.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...