A http://www.velemer.hu/ és az http://www.orsegitelehaz.hu/ oldalak segítettek nekem, így csináltam meg ezt a tepsis édességet. Először óvatosan kis adagot, az ördög nem alszik... Még nem ajánlom elkészítésre, ugyanis csiszolgatnom kell rajta. A tészta csuda rondán nézett ki, amikor betoltam a sütőbe, de gondoltam, ráérek utána kidobni... Nos végül nem kellett, de nekem kicsit kemények maradtak a kölesszemek és az íze sem volt még az igazi. Ezért megmártottam egy kis csokikrémben, hogy segítsek a helyzetén. Így már jobb. Persze így meg egyáltalán nem őrségi - de azt majd legközelebb...
10 dkg hántolt köles
2,5 dl tej
2 tojás
2,5 dkg vaj
2 ek nádcukor
és a recept még ezeket ajánlotta, de én egyáltalán nem tettem bele:
tetejére tejföl
lekvár
bajban voltam, mert a kölest nem írja, hogy főzzük meg, hanem csak leforrázni kell a tejjel. Menet közben megkóstoltam, de nem puhult meg ezalatt.
Belekevertem a többi hozzávalót is: kikevertem a tojássárgáját a cukorral és a vajjal, majd a felvert fehérjét utánuk forgattam.
Híg volt, rosszul nézett ki. Előmelegítettem a sütőt és bele a szilikonformában a "tésztám", és kb. 25 percet sütöttem 160 fokon. Hagytam a sütőben kihűlni, és láss csodát, így már szeletelhető volt. Szép kis négyzetekre vágtam, és megmártottam csokiban (augusztusi postomban a leírása: csokimáz) a kockák egyik felét, mert az íze nagggyon natúr volt. Mostmár ehető, de javításra szorul.