2011/02/07

csőben sült fácán

Akadt egy fácánom. A család kizárólag levesnek tudja elképzelni, de most kreáltam a korábbi tésztás tapasztalatok alapján egy jó kis csőben sültet belőle. Hatalmas sikere volt!

Fácánt darabolt fel, tisztítsd meg a zsírjától és áztasd hideg vízbe egy órára. Majd főzz belőle húslevest. A leszedett zsiradékból egy keveset tegyünka főzővízbe, ettől igazán szépen gyöngyözik, ha elkészült. Hideg vízben kell főzni kezdeni, az első forrás után letisztítani a tetejéről a habot, majd befűszerezni. Bors, mustármag, zöld kardamom, babérlevél került bele. 2 óráig főztem csendesen, az utolsó fél órában bezöldségeltem. Eztán a húsok egy részét kivettem: mellehusit, combokat, hátat, a többi maradt a húslevesben.

A kicsit kihűlt husit cafatokban lerángatom a csontokról. Főzök pennét, al dente, sós vízben, kicsit kihűtöm. Veszek egy tepsit, a husit sózom, borsozom, kis oregano. Átforgatom hozzá a pennét. Kockára vágok bacont és az is mehet hozzá. Kézzel átkeverem. Készítek 1 jó pohár zsíros tejföllel és 6-8 gerezd aprított fokhagymával, borssal egy mártást (ennek érdemes 30 percet állnia), amit rázuttyantok a tepsire, ellapítom egy kanállal, tetejére jó vastagon cheddar és ementáli sajtreszelék kerül. Lefedem alufóliával és 30 percig sütöm. Majd leveszem a tetejéről és jól megpirítom, hogy a szélein a kilógó tésztacsücskök jó ropogósra piruljanak.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...