2011/02/07

fasírtpogácsa sült makaróni fészekben


Hozzávalók:

40 dkg darált sertéshús
fél lilahagyma, fél vöröshagyma
só, bors, majoranna, oregano
1 tojás
4 szelet rozsos francia kenyér (vagy 1 szelet normál méret) tejben áztatva

Körethez:
Spagetti (a képen makaróni) tészta
1 tojás
parmezán, fűszersó, chilipor, paprikás só vagy vagy.

hogyan készült? a fasírtpogácsákhoz felverem a tojást és elkeverem benne a fűszereket, habosra. Majd a hagymát és a húst hozzáteszem és a megázott kenyereket is. Jól összegyúrom, hogy homogén legyen és állni teszem a hűtőbe 1-2 órára, hogy az ízei összeérjenek.

Ezalatt előkészítem a köretet. Lefőzöm al dente-re (félpuhára) a tésztát, sós vízben. Egy nagyobb edényben  a tojást felverem és jól befűszerezem. Gondoljunk csak ihletért a legegészségtelenebb chipsekre. Lehet chilis, paprikás és minden más erősebb fűszer, de a parmezánt ki ne hagyd belőle! Ezeket elkeverem és a kifőtt tésztát beleborítom, átforgatom benne.

Eztán már csak a sütések vannak hátra. Két serpenyő rendel. Az egyikben a golyókból lapos pogácsákká formázott husi sült, a másikban a makarónikupacok. Mindkét oldala! A tészta formázásánál érdemes egy kanállal és egy villával dolgozni, ahogy az olaszok a tésztát eszik. A kanálban villával forgatják a tésztát és egyszer majdcsak elfogy a spegettiszál vége. Nekem most csak makarónim volt itthon, úgyhogy teljesen szabálytalanul ezt tekergettem. A tojástól és a hirtelen hőtől összeállnak azok a kupacok, nem kell aggódni cseppet sem.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...