2011/08/15

burgonyachips


ezekben az egészséges időkben szentségtörés talán egy chipsről bejegyzést kerekíteni, de amikor olyan finom volt!
Kell hozzá JÓ krumpli. Itthon nemigazán van kultúrája, én is csak lemegyek a zöldségeshez, hogy "kérek krumplit", pedig hát hányféle van! Ennek a mérete hatalmas, enyhén göcsörtös a felülete, dimbes-dombos és belül sárgás a színe, a nevét sajnos nem tudom. (van még rózsa, fehéres, saláta, apró, öreg stb. krumpli). Azt mondják, hogy jó sültkrumplit csak lisztes fajtából érdemes, ez tehát olyan.

A héját kefével alaposan megtisztítom és egy késsel vagy szeletelővel felszelem ( a héjával együtt tehát!). Tiszta hideg vízbe teszem, hogy ellepje és addig áztatom, míg tiszta víz nem jön le belőle. Ekkor konyharuhára szedem és egy másik ruhával meglapogatom, megszárítom.

170 fokos bő olajban aranyszínűre sütöm. Fűszersóval ízesítem, de vigyázat, nem érdemes túl fűszeresre, az a jó, ha éppen csak érződik.






Köretként sült kacsacombot tálalok mellé....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...