2011/10/11

burgonyás, fokhagymás cipó


ez a kenyérke sütőtökös zsemle receptje alapján készült, a tök helyett fokhagymás krumplipürével. Bőven kell keleszteni, két menetben, így lesz a legjobb. Reggel rögtön az első menet, majd késő délelőtt a második és ebéd után már lehet is sütni. Nem folyamatos munka, de időben azért nem kevés.

Először:
20 dkg öregtészta
20 dkg bl80 liszt
2 dl víz
1,2 élesztő
megdagaszt, 2,5 órát kel a keverőtálban.

Azután a fentiek, plusz:
35 dkg kenyérliszt
2 tk só
1ek olaj
10 dkg püré kihűlve (2-3 szem krumpli, 1 gerezd fokhagyma)
1 dl natúr joghurt

megdagaszt, kerekre formáz, majd sütőpapíros sütőlapon kelni hagy. Én leborítottam a kelesztőtállal, amíg kel. Másfél-két óra, szobahőtől függően. Bevágom kereszt alakban.

Forró sütőben, gőzösítve, kb. 40 perc a sütés. Előtte megszórtam liszttel a tetejét. Rácson hűtöm ki, anyósom fogja megszegni. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...