ezek az ízek felettébb erősítik egymást: római kömény, fahéj, rózsabors, lilahagyma, petrezselyem! A megszokottól teljesen eltérő karakterű egytálételt tudunk varázsolni a csirkemájból, érdemes kísérletezni vele.
a csirkemájam közel 25 dkg volt, ötöt vettem. Felkockáztam, megmostam és megszárítottam. Mozsárban összekevertem a fűszereket: 1 kk. római köményt, negyed kk. fahéjt, 1 kk. borsot, rászórtam a májra és összeforgattam. Felhevítettem zsiradékot a serpenyőben, közben felkarikáztam fél lilahagymát és ollóztam a petrezselyemről pár szál levelet. A máj pikk-pakk megsül, érdemes mindent odakészíteni.
A sistergő zsiradékba beleszórtam a már fűszeres májat, fehéresre pirítottam mindegyik oldalát, 1-2 perc mindössze, majd rászórtam a petrezselymet és hagymát és alig 10-20 másodpercig még pirítottam. Elzártam, sóztam és lefedve állni hagytam - megpárolódott kissé a hagyma is, de a máj finom puha maradt belül, nem keményedik. Ha közvetlen a tálalás előtt tudod készíteni, az még jobb, nem kell állni hagyni. Nekem újra kellett melegítenem.
Köretként basmati rizst főztem, kis petrezselyemmel, sóval, fekete hagymamaggal átforgatva. Új ízek. Finom.