2010/01/29

karalábé köret egy péntek hajnali ötletből

egy érdekes kombinációt osztok meg: karalábé, köles, hal. Maradt még a halcurryből, amihez egy nekem izgalmas köretet készítettem.:)

A karalábét előfőzöm, a kölest megfőzöm, a hagymát szeletelem, erősen megfonnyasztom, és a fűszereket külön is megpirítom, hogy az aromájuk jól kijöjjön. (Ez megint indiai ízvilágra épül, hiszen a halam is.) Érdemes a kölest jól átmosni előtte, mert csuda koszos lett a víz. A megfőzött kölest vegyítem a fűszeres hagymával, még picit tovább pirítom. Ahogy a darálthússal, úgy a köleskeverékkel is megtöltöm a félbevágott és kivájt karalábékat, és sütőben világosra megsütöm őket. A kivágott karalábé forgácsát is bele lehet keverni a töltelékbe. Kis tejfölt teszek a tetejére, isteni köret. Nem sóztam nagyon meg, hogy érezzem a köles kicsit diós illatát, ízét. A kép sütés előtt készült.

2 fej karalábé
1 fej lilahagyma
1 bögre köles
só, bors
édeskömény
koriander
kardamom
kurkuma
gyömbér

egy étlapon a következő állna: gyömbéres halpaprikás kölessel töltött sült karalábéval 2890 Ft :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...