2010/01/11

kedvencem a túróscsusza


ha eldöntöttem volna, hogy gasztroblogot írok, most bajban lennék, hiszen ki tesz fel egy mezei túrós csuszát vagy posírozott tojást egy szakoldalra. Viszont én bátran megteszem. Ha egy ételt kell mondani a kedvenceim közül, hát az biztos, hogy a túrós csusza lenne, már elég régóta. Vicces, mert az elkészítéséhez semmi extrát nem használok, a titka nálam az extra erősen megpirított pörc. A túrót meglazítom tejföllel, a tészta a kisült zsírral van átkeverve. Tegnap ezt készítette nekem a férjem. Más. A posírozott tojáshoz pedig olvasom, hogy csináljunk örvényt a forróvízbe és abba üssük bele. Hát volt itt olyan örvény, a fehérje mégis szétszálasodott némiképp. Viszont a sárgája nagyon finoman lágy, pirítósra pakolva, baconnel, nem egy diétás reggeli, annál inkább vasárnapi. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...