ilyen ételeket csak a férjem távollétében lehet az asztalra tenni. (bulgur?? szardínia?! brrr.) Ma egy ilyen ebédem volt, megcsináltam tehát. Forró vízbe tettem a bulgurt, kicsit forraltam, majd lefedve magára hagytam.
A szardíniát felbontottam és az olaján jól barnára pirítottam egy fej hagymát. Amikor már pirult, rádobtam a fűszereket, jelesül: koriandermag porítva, édeskömény, kakukkfű majd egy répát is felkarikázva. Kis vizet öntöttem rá, de tényleg csak akkor, ha már a hagyma barnás színű és pároltam picit. Nem akartam puhára a répát, mert jó érezni, hogy roppan, amikor a szardínia meg szétomlik a szájban. Olvastam valahol, hogy a konyhaművészetben ezek a halmazállapot-dolgok is fontosak. :)
Szóval megpároltam és amikor kész lett, hozzákevertem a leszűrt bulgurt és 6-8 szardíniát, (levágtam a farkát és a gerincét is), kis citromlevet. A tetejére még kis só és a kedvenc mogyoróolajam került, ez nem érdemes kihagyni belőle.