1 tojás
1 joghurt
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
só
10 ek liszt
A fentieket egy tálban összekevered, de figyelem!, az olajat már az összeállítás előtt kezd felizzítani, mert az tovább tart, mint maga a tészta keverése. Leveseskanállal a bő olajba szaggatom. (Előnye még a sütőporos tésztának, hogy nem szív magába annyi olajat, mint a kelesztett, élesztős változatok.)
Ezek a kis gömböcök azonban olyan kis ravaszak, ficánkolnak az olajban, meg-megfordulnak, pörögnek, úgyhogy résen kell lenni, nehogy mindig ugyanaz az oldala süljön. A sütés maga 160 fokon oldalanként 2 perc, de inkább a színe alapján igazodj el. Az adagból 16 pici fánkocska lett (evőkanál méretű tészta egy kicsit megduzzad az olajban).
a recept számos gyűjtőoldalon fent van, onnan ollóztam én is.
(Kicsit kínzás azonban, hogy én tisztító napokat tartok, ezért hiába lesz mindjárt finom fánk illat, én csak szagolom majd...)