vendégvárónak, jó előre elkészítve. Én tepsis csirke felsőcomb mellé tálaltam - friss-ropogós ízeivel tökéletes kiegészítője. Ha tüzet raksz, még ízletesebb, ez most serpenyőben készült.
Adtam hozzá:
1 cukkini hámozatlan
1 vöröshagyma
oregano, só, bors, fokhagyma
balzsamecet, olívaolaj - egyharmad, kétharmad
szárított, érlelt paradicsom
A cukkinit megmostam és felszeleteltem 5 cm hasábokra. Megforgattam sós-ecetes-borsos olajban/pácban. Kisütöttem addig, hogy barnuljon helyenként, nemigen kell forgatni és a tepsibe csak nagyon kevés olaj szükséges. Ne kevergesd, úgy jó, ha kicsit odakap a széle.
Míg sült, a maradék olajhoz még kevertem oreganot és fokhagymát (azért csak ekkor, hogy sütéskor ne égjen rá a finom cukkinimre) és a paradicsomokat is felcsíkoztam.
Ha megsült a zöldség, hagyom hűlni, majd összekeverem az öntettel és a paradicsommal.