2011/11/26

karalábéfőzelék másképp

Nálunk a főzelékek kedvelt kaják, próbálom változatosan készíteni és persze rántás nélkül. Megosztom a mai ebédünket is, ez egy extra karalábéfőzelék, szép színes is! (mondjuk ezt a férfiszakasz nem értékelte....)


2 fej karalábé
1 fej vöröshagyma
2 répa
2 kisebb puha paradicsom
babérlevél
borsikafű
alaplé

A répát és a karalábét kb. egyformára felkockázom és felteszem főni a fűszerekkel és a fej hagymával. Mikor puhára főtt, kiveszem és egy turmixba teszem a fej hagymát, a paradicsomot és a többiből is egy keveset, inkább répát. A babérlevelet eltávolítom. Összeturmixolom kis lével, szép narancssárga a püré és visszatöltöm a főzelékbe, némi tejet még öntök hozzá és jól összeforralom. Ha kell, még sózom. A hagymától finom fűszeres lesz az íze!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...