2011/04/02

sült pangazius csicsókával és zöldborsmártással


a pénteki ebédünk. A leves megvan tegnapról, finom meggyleves, csak megint felmelegítem, hogy még tejszínt és mézet csurgassak bele, mert bizony kicsit savanyú lett. A sült csicsókát tegnap láttam a "szakács, ha szabadnapos" sorozatban. Hal pedig akadt a hűtőben.

9:30 A halat kiveszem a fagyasztóból és két nagy szeletet hideg vízbe állítok, hogy kíméletesen felengedjen. A csicsókát lesikálom krumplikefével, hosszában félbevágom és megszórom sültkrumpli fűszerrel, borssal majd jól meglocsolom olivaolajjal és két kézzel jól összeforgatom. Állni hagyom, majd egy tepsire a vágott felével lefelé szétrakosgatom. Előkészítem a paprikás lisztet - ezt lehet erősebb pirospaprikával is, nálunk az igen kiskorú miatt ezt nem lehetett.

10:00 elkészül a zöldborsmártás. Vajon kb. 2 ek-nyi zöldborsot megpirítok, míg jól pattogni kezd. Eztán egy kiskanál mustárral még pirítom, majd gyorsan, hogy nehogy megégjen, felengedem egy löttyintés házi ketchuppal és tejszínnel. Jól összeforralom, sózom és kis mézet is csurgatok bele. Állni félreteszem. Pihenő következik

11:00 a sütés 11-kor kezdődik, 180 fokra betolom a csicsókás tepsit, ennek összesen 35-40 perc fog kelleni. Kisvártatva hozzáteszem a tepsire a lisztben átforgatott halszeleteket és visszadugom a sütőbe, míg a hal nem lesz ropogós, eddigre a csicsóka is tökéletes. Picit hagyom állni.

12:00 tatatattaaam. Tálalás. A zöldborsmártást a halra csurgatom. Érdekes, hogy a zöldbors szétrágva egyáltalán nem csíp, csakúgy, mint a rózsabors. Csak névrokonok lennének a fekete borssal??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...