2011/04/28

lencsefasírt panko-bundában, joghurttal

ahogy szétnézek a blogokon, másoknál is azt látom, hogy kevesebb a recept mostanság. Biztos náluk is a "tavaszi belső nagytakarítás", azaz a tisztuló hetek, fogyózós napok vannak. Merthogy nálunk ez a helyzet és jobb, ha ilyenkor nem zaklatom magam finomabbnál finomabb ételek blogolásával. Hogy meddig tart a tisztulás, még nem tudom, de holnap-holnapután például szükség lesz zöldségkajára, amit ráadásul a másfél éves is megehet. A választásom a lencsére esett.


Tegnap este. Beáztattam 20 dkg-t, kétszer vizet cseréltem rajta. Most puhára főzöm babérlevéllel, kis leveskockát dobok a vízbe (töredék darabot, csak hogy kicsit megízesítse a főzővizet). Majd leöblítem és kihűtöm.

Villával durvára töröm és fűszerezem. Kap egy kis curryt, 2 ek hagymás paradicsompürét, pár kanál zabpelyhet, egy tojást, sót, borsot, csicseriborsólisztet. olyan fasírt állagú kell legyen. Összeállítom és állni hagyom fél órát.

Eztán vizes kézzel kis gombócokat simogatok belőle, meghempergetem panko-ban (és/vagy zsemlemorzsában) és bő olajban pár perc és kisütöm.  Némelyik gombócot ellapítom korongnak a változatosság kedvéért.

25 golyó lett belőle. Egy részét friss joghurtba fogom mártogatni, így előételnek is remek, a többit feltétnek tálalom a tökfőzelékre. Húsos olvasóimnak írom, hogy egyáltalán nem szörnyű főzeléken egy zöldségfasírt - az illúziót megadja, hogy mégsem üres a tányér. Férj megette és ez nem kevés!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...