2011/07/06

tárkonyos csirkeraguleves

egy kiadós levessel készültem mára, ráadásul 3 napig ezt esszük, úgyhogy nagyon finomnak kellett lennie. Éshát a kisfiam s ebből eszik, rá is gondoltam menet közben.előkészültem. A csirkésnénitől egy csontos mellel és 4 májjal jöttem meg, a piacon pedig vettem répát. Otthon volt továbbá fél előfőzött zeller, 1 paprika, 1 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöldje, meg fűszerek.

A mellcsontról lebontottam a husit, nagyvonalúan, hogy maradjon is rajta. A melleket szeleteltem vékonyra, mert töltött husi lesz belőle, de a nyesedéket felkockáztam. Ugyanígy tettem a májakkal is. (Fele a levesbe, fele a husi töltelékébe ment.)

2 liter vízzel feltettem a májat, husit főzni, felforrt, lehaboztam és főzögettem, a husi szép fehér lett. Majd bezöldségeltem és 3 leveskockát is beledobtam. Mikor minden megpuhult, 2 marék házi zöldborsót is kapott, ezzel már alig kell főzni.

Ekkor 1,5 dl tejszínt öntöttem hozzá, meg 1 ek szárított tárkonyt, megkavartam, és 2 löttyintés citromlevet. Elzártam és lefedve pihentettem 20 percet.

Ekkor kiszedtem a levesből, ami nem odavaló: a paprikát, zellert, zöldeket, a hagymát és a csontos husit. A zöldeket összeturmixoltam kis lével és vissza a levesbe sűríteni, a csontról meg lefejtettem a húst és további felhasználásra félretettem (vagy ez is mehet vissza a levesbe).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...