2011/03/21

kenyér tk. búzaliszttel

tk. vagyis teljes kiőrlésű. A már leblogolt fehérkenyér receptje alapján készítettem el és mondhatom, hogy nagyon mutatós lett. Kicsit meghajlott kiflire. Íme.

Időfaktorok:


kimérés, összeállítás 15 perc
első kelesztés kelesztőtálban 120 perc
formázás 5 perc
második kelesztés 80 perc, bevágom, majd még 15 perc
sütési idő: 55-60 perc

Kellékek:

20 dkg öregtészta
40 dkg BL80 fehérliszt
10 dkg tk. búzaliszt
csiper aszkorbinsav
2 tk só, kis cukor
1 dkg friss élesztő
4 púpos tk burgonyapehely
2,7 dl langyos víz

A gyártás menete itt olvasható. Sütés előtt ezt megszórtam kis tk. liszttel, nem ég rá, szép rusztikus lesz tőle a bőre. Jénaiban sült.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...