A mandula elfogyott, volt azonban törökmogyoró, ebből készítettem. De nem volt elég a mennyisége, ezért kevertem pár deka maradék cukrozott dióőrleménnyel és kókuszos kekszdarálmánnyal. A többi minden úgy lett, ahogy a múltkor.
Hozzávalók:
15 dkg lisztté őrölt mogyoró/keksz/dió
15 dkg porcukor
1 ek liszt
citrushéj belereszelve
fél tk mandulaaroma
2 tojásfehérje habbá verve
Ezeket mind összekeverem. A sütési idő 17 perc volt, előmelegített sütőben, 175 fokon. Kivettem, még puha volt, ilyenkor hagyni kell pihenni, nem kivenni a formából, hadd szikkadjon meg. A formában sütés miatt ez közel sem olyan kemény, mint a mandulás puszedli, amelyik ellapult. Míg hűlt, megkentem a tetejét írókával, megszórtam dekorgyönggyel. Szép magas lett és olvadósan puha a belseje.