10 dkg liszt
2 tojás, elválasztva
kis só
kevés olaj
1,5 dl sör
a husi:
tegnap 2 egész csirkemellet vettem kis a fagyasztóból: az egyikből a marokkói csirke készült el, a másikat kis fűszerezéssel átsütöttem mára. Így elősütve várta, hogy megorly-zzam. :) Felcsíkoztam a húst.
A tésztát összeállítom: a lisztet, sört és a sárgájákat elkeverem, a fehérjéket kis sóval felverem és hozzáforgatom, plusz annyi olaj, hogy jól csússzon. Kicsit állni hagyom. Aztán egyszerűen beleöntöttem a felcsíkozott husit, és forgattam benne, hogy minden kis csíkot belepjen a tészta.
Forró olajba egyenként belekanalaztam a tésztás husit, nem baj, ha a tészta kicsit mellécsurog, mert mihelyst éri a forró olaj, összeáll, lukacsosan megdagad, nem megy szanaszét.
Őszibarack befőttet kínáltam mellé körítésnek, meg ribizlit. Az őszi jobb hozzá, úgy próbáld.