2011/01/29

sajtropogós háromszögek


jó kis recept ez, már nem először sütöm meg. Szilveszterkor például ebből a tésztából lettek a szerencsemalacok, meg a rudacskák. Ma háromszögelni volt kedvem. Derelyevágóval, hogy cakkos legyen.

fél kiló liszt
1 ek só
25 dkg margarin
25 dkg reszelt sajt
1 tojás
2 dl tejföl
tetejére: tojás, magok, sajt

recept limarától kölcsönbe. (most láttam őt az imént a Paprika tévén. :) üdv! )

A hozzávalókból tésztát gyúrok, jó állagú, félkemény. Hűtőben, amennyi időm van rá, pihentetem. A formázáshoz kinyújtom egy ujjnyira szilikonlapon, megkenem tojással, megszórom magokkal és sajttal, aztán a derelyevágóval formára darabolom.
200 fokos, forró sütőben sül meg, 12-15 perc körülbelül, nem érdemes túlsütni, mert kiszárad nagyon. 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...