2010/11/20

baconos fogas

nézem a zacskón, Victoria-tavi fogasfilé. Hipermarketek árulják, csak menőn hangzik. Megcsinálom.

Pirítok négyzetre vágott bacont, félreteszem.
A halszeleteket besózom, kakukkfüvezem és kicsit hagyom, hogy beigya az ízeket. Megforrósítom az olajat. Ha már tényleg forró, gyorsan megforgatom a paprikás lisztben a szelet halakat, gyorsan-gyorsan, hogy ne szaftosodjon át és máris mehet a nagyn forró olajba. Nem érdemes sokszor forgatni, mert eltörnének a szeletek. Jól átpirítom, 5-5 percig az oldalait.

Kiszedem és a visszamelegített bacont rászedem a tetejére, a kiolvadt zsírjával meglocsolom, ettől lesz diétás... A köret a megunhatatlan burgonya.

Ezt a halfélét azok is bátran kipróbálhatják, akik amúgy nem halrajongók. Alig van halszaga/halíze.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...