Hétvégén mindig a férjem készíti a reggelit, ma is csak annyit mondtam, hogy úgy ennék egy pirítóst, aztán ez lett belőle. Kalóriadús, de (és) naggyon finom.
Kell hozzá pár szelet paprikás szalámi, 4 szelet bacon. Ezek kerülnek alulra, szépen elrendezve, hogy a szeletelésnél ne legyenek útban. Megpirítom. Addig a tojásokat felütöm egy edénybe, megborsozom, kerül rá kis oregano és petrezselyem szárítva. Ha megpirult a bacon, mehetnek rá a tojások, elrendezve a sárgákat a 4 szelet szerint. Megszórom parmeggioval és ráborítok egy fedőt. Így a fehérje szépen megszilárdul és a sárgája meg lágy marad. Ha félig már szilárd, érdemes a fakanállal megvágni rajta a szeleteket, így a végén könnyebben elválnak.
A jópár napos saját kenyér már csak pirítva volt jó, de a rántottához direkt illett.