2010/11/03

mogyorós zöldségfasírt



hogy miből készül a falafel, fogalmam sincs, de erről az ételről az jutott eszembe. A minap túlméretezett zöldséglevest főztem. Már két napja ettük, a leve jobban fogyott és megmaradt egy csomó zöldség belőle. Mi legyen vele?

Összeturmixolva lefagyasztottam, most pedig zöldségfasírt lesz belőle. A zöldségmasszát összekeverem 1 felvert tojással és prézlivel, hogy formázható halmazállapotú gyurmát kapjak. Darálóban összetörök 2 ek mogyorót és 1 ek tökmagot - ezt is hozzáadom a masszámhoz. Eztán golyókat formázok belőle és mindnek közepébe szúrok egy-egy fogpiszkálót. Forró olaj és vaj keverékén szép színesre sütöm. Mártogatós is jól illik hozzá, mondjuk egy vöröslencse daal (recept hamarosan). Vagy saláta, amivel mi is ettük.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...