2010/11/02

borsóleves tejszínnel


igazi bioborsóm van a kiskertből, ma egy levesben születik újjá. Van még fejeskáposztám, krumplim, ezek fogják gazdagítani a levesünk.
A fagyasztott borsót húsleves-alaplében felforralom, 5-6 perc alatt főzöm. eztán kiveszem a vízből és beleteszem a csíkokra vágott káposztát és 3 kisebb fej krumplit darabokban valamint 1 fej vöröshagymát felezve. (A hagymát mindig félbevágom, én szeretem főzve is megenni, de a családban nem mindenki van ezzel így, és a két darabot könnyű kivenni, miután odaadta az ízét a levesnek.) Mindet puhára főzöm 8-10 szem rózsaborssal. Aztán visszapakolom a borsót, összeforralom. Eztán átteszem a turmixba a hagymákat, a krumpliból 4-5 kockát és a káposztából is 2-3 evőkanálnyit. Kis lével összeturmixolom, majd utánaöntöm az 1 dl tejszínt. Ezzel is keverek rajta, majd az egész visszazutty a levesbe.

A turmixkeverék szépen besűríti és a tejszín egészen megpuhítja az ízeket. Mesés. Ilyen szép sk. zsemlék járnak mellé (a tegnapi sütésből):

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...